Friday 21 October 2016

 12:40:00      ,    2 comments

Livia Lucan - Arjoca

Livia, Lucan, Arjoca,
Este o sambata dimineata friguroasa, iar orasul sta cocosat sub apasarea norilor grei, de final de iarna. In pofida vremii urate de afara, decidem sa mergem totusi la atelierul la care ne-am inscris, mai ales ca puiului tocmai i-a trecut o raceala si tare ar mai vrea sa iesim putin din casa.
Mai ales de interactiunea cu copiii ii este dor. Asa ca pornim spre centrul orasului, la atelierul SmARTkid - un “Atelier de joaca si comunicare Aladdin si covorul fermecat”, care urmeaza sa se desfasoare la libraria “Open Art”. Pentru inscriere, am purtat o corespondenta cu persoana de contact, Livia Lucan-Arjoca, iar tonul mesajelor mi s-a parut extrem de binevoitor, de amabil, lucru foarte rar in zilele noastre. Eram impresionata foarte placut! Aflasem din “About” ca “SmARTkid este un proiect de educatie inovator, marca 7 ARTE. La smARTkid oferim ateliere creative, recreative si educative pentru copii si adolescenti.” Super! Era chiar ce-i trebuia copilului meu dupa o iarna in care statuse mai mult in casa din motive de raceli repetate.
Si iata-ne ajunsi! Ne intampina o fiinta calda, solara, cu un zambet care ar fi facut-o geloasa chiar si pe Zana cea Buna din povesti. Cu miscari gratioase si o voce blanda il invita pe copilul meu nerabdator sa ia loc si sa deseneze ceva pana cand ajung si ceilalti copii. Iar vestea buna abia urma: parintii sunt invitati sa plece si sa revina peste 2 ore – atelierul este numai pentru copii! Nici nu va dati seama ce bucurie m-a cuprins! M-am bucurat ca are copilul parte de 2 ore de joaca si de exersare a unei “mici independente”, dar m-a bucurat si ideea de a bea o cafea cu sotul meu! Trecuse ceva timp de cand nu mai avusesem nici timpul necesar, dar nici ocazia de a iesi cu el in oras! 
La final, copilul era incantat si de atunci am mers aproape de la fiecare atelier. Astepta cu nerabdare sambata dimineata! Parintii la o cafea, copilul invatand despre plante care cresc din bulbi, despre circuitul apei in natura si despre multe alte lucruri interesante. Si nu in ultimul rand, gustand fiecare dintre noi, pe indelete, putina libertate si spatiu personal.
Iar la sfarsitul atelierelor, copiii puteau lua acasa toate materialele lucrate, pe langa notiuni noi invatate si prietenii legate!
Si dupa fiecare atelier, gaseam postate pe Facebook (avem deja grup dedicat!) fotografii din timpul activitatilor si cateva cuvinte care descriau plastic ceea ce facusera copiii nostri, ca un sambure de inceput de conversatie utila intre cei mari si cei mici: “Dragi smARTparents, daca ar fi rauri, copiii vostri ar traversa locuri de poveste si ar scalda in apele lor cele mai frumoase si mai fantastice creaturi. Alexia ar fi raul care trece prin spatele curtii bunicilor, Maria ar traversa campuri inverzite, Stefan ar trece prin "tara TOATE" care are toate animalele si toate plantele, iar Vladimir ar spala in apele lui hipopotami motorizati. Copii, sunteti uimitori si frumosi; sunteti apa vie!”(prezentarea contributiilor copiilor la atelierul despre circuitul apei in natura). Mi-a fost clar ca autoarea acestor cuvinte, transcrise atat de sincer si frumos, Zana cea Buna despre care va vorbeam, avea suflet de poeta si inima de parinte. O mama care a stiut sa-i reuneasca pe parintii de “smARTkid” in grupul “ne stim de la smaARTkid”.
Si un suflet de poeta care a asternut pe hartie parte din gandurile si sentimentele sale delicate. Toti cei care doresc sa-i fie alaturi la lansarea volumului de poezie 1+1>2, aparut la editura Charmides, 2016, sunt invitati vineri, 21 octombrie, de la ora 19.00, la libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45).
“Livia Lucan-Arjoca (Rosca) este specialist in comunicare, formator si presedinte al Asociatiei 7 ARTE. In 2006, Livia a publicat volumul de poezie „Ruj pe icoane”, Cartea Romaneasca, distins cu premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania si cu alte premii nationale, precum Premiul „Mihai Eminescu” 2006 sau Premiul Prometheus 2006, oferit de Fundatia Anonimul.
Volumul „1+1>2”, aparut la editura Charmides, este al doilea volum de poezie al autoarei Livia Lucan-Arjoca. Volumul poate fi comandat pe website-ul editurii, iar in Bucuresti poate fi gasit in reteaua de Librarii Humanitas si la Libraria Open Art. “



Linkuri utile:



2 comments:

  1. Multumesc tare mult! Va imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
  2. Cu mare placere si mult succes in continuare!

    ReplyDelete

Mickey&Mary-Lou

Mickey&Mary-Lou

Translate

Follow us

Subscribe

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Blog's stats

Mickey&Mary-Lou. Powered by Blogger.